wahai PRA U ~ ohh misshing yuuu oalsss



dear pra u ,
banyak kenangan telah dicipta bersama
dari minggu orientasi sehingga hari aku mengisi borang berhenti
ye , memang pada mulanya bosan
masih tak mngenali hati dan peragai rakan pra u mahupun sekelas atau tak
tapi bila sentiasa bersama
rmula lah rasa seronok dalam perjalanan di pra u
lagi lagi aku jurusan bahasa melayu
rapat betul kelas bm1 and bm 2
rasa macam satu family yang besar
hahaha 
budak budak jurusan bahasa melayu mmg happening gilosh
kecoh abis tak kesah lah kat mana mana
hahaha

(1 big family : P2 BM , P1 BM1 , P1 BM2)


ingat lagi masa jamuan berbuka puasa bersama ,
tiga kelas bergabung 
P 2 BM , P1 BM1 , P1 BM 2
dan lily sorang yang bukan islam di situ ~ hahaha
kecoh betul kami kat restoran seafood (kg.pasirputih ,pasirgudang )tu
orang sekeliling dok pandang je
tapi kami dulik ape . happy sgt sampai lupa pikiaq org lain
hahaha
ramai jugak yang datang time ni
maklumlah dah besar kan , 
mana ade lagi masalah transport 
mana ade lagi masalah parents tak kasik kluar
memasing dah pakai bumbung
memasing dah bole merempit kesana kemari
dekat restoran tu majoriti penuh knderaan kami budak pra u je
                                      rasaye ~
aku biasalah pinjam kereta wish milik cik rozi tiger , 
bawak anak anak aku
bie , lily , serai (sarah) , dila , yana
aku drive
ha ye hanez tak ikut -_-
dan part tak best 
(gua langgar tembok , bumper pecah rm 600 lenyap ~ seronok ~
 hahahaha k tu peribadi )
hahaha eh  yang paling best 
aku makan depan musuh kesyangan aku
syahid
kakaka ha aku bukan makan sgt
duk betekak je
act aku takde mood sangat nak melantak time tu
puasa tahun ni tak lapo sgt ah
(eh aku full tau , hihi)
so makan sikit je
hm lepas makan
ape lagi duk amik gambaq jelahh bebudak ni
haih maklumlah bawak DSLR 
aku tak bawak ,
tak charge bateri (malaih ceritanya)
hahaha
best memang teramat best 
tu lah moments kat pra u gua paling ingat



(merah biru itu johor ,
merah biru itu PRA U )

eh jap ,  ade lagi
the last one yg paling takkan lupa !
jamuan hari raya
ha sbnrye kami mmg suka buat jamuan , lepak , hang out sama2
cuma jamuan hari raya ni cikgu pra u anjurkan
dan time ni last gua sekolah
ni memang seronok gila babeng punya jamuan
atau mungkin rasa best sebab gua nak pisah ngan korang ke cane eak
tapi bagi gua mmg best
antara yg best ahh sebab tak kene bayar hehehehe
cikgu masak macam2
budak2 ni bawak makanan melambak gila
tiko penuh dengan makanan kuih raya , 
kek batik *peberetgua* , segala kek yg ada ,
 roti sosej*anez elya yg bawak* , cocktail 
dan banyak ahh (ni baru p1 bm 2 , kelaih lain lg byk ~),
 gua duduk atas batu  je
cedih
budak2 pra u 1 mmg ramai . kecoh pulak tu
buat kat bukit layang layang pasir gudang
haa kau luas gila babeng
mesti lah syok
melayan kekecohan diorang buat kali terakhir persekolahan,
 event buat time ni balik sekolah
pukul 1.30 gitu smpai ptg 4-5 gitu ah
hari khamis
macam biasa takde masalah transport
semua dpt hadir
kereta motor pelajar dan cikgu pra u memenuhkan parking
sesampainya gua disana dgn dslr terus duk sibuk amik gambaq bebudak pra u 
tapi budak pra u atas tak sporting sgt . 
yg sporting tu ade tapi tak ramai
tunggu vip
vip sampai
marhaban
makan (act melantak, muahaha)
then ,
haa ni yang best p padang besaq
amik gamba byk2
gila gempaq
hahaha
 ketawa mmg darii smpai situ smpai balik
tak henti2
cikgu jun . my mama at P1 BM2  . 
mengajar sej dan cikgu terbest di pra u 
sumpah tak boong ~ hoho





ohh rinduunya semua moments ni
kawan kawan pra u bm 1 bm 2 syariah pp 
mohon jangan lupa gua :( 
good luck for stpm !



No comments:

Post a Comment